Unde poti gasi idei bune pentru printarea 3D? Te ajutam noi!

Unde poti gasi idei bune pentru printarea 3D? Te ajutam noi!

Chiar daca Thingiverse este o necesitate in printarea 3D, am decis sa facem un ghid pentru locuri alternative din care puteti sa va inspirati. Drumul de la o ideea la un print 3D este lung si uneori nu avem chef sau timp sa cream designul de la zero. Thingiverse ne poate salva in aceste momente, deoarece vine in ajutorul pasionatilor 3D cu o interfata curata si usor de folosit care gazduieste o selectie masiva de modele.

cool 3D printer ideas

Cults3D

Pe Cults3D putem gasi de la o sumedenie de modele gratuite pana modele in valoare de 300 usd. Cu acces gratuit la upload poti sa iti vinzi cele mai ingenioase modele sau sa te inspiri din cele existente.

Cults3D are o platforma minimalista, care se aseamna cu o platforma sociala, folosindu-se de macanizmul simplu de like, share si coment. Inscrierea se face prin e-mail. Calitatea materialelor este ridicata si are o acoperire buna in revistele de specialitate 3D Printing Magazine and MetroNews.

cool 3D printer ideas

YouMagine

Daca pentru incarcarea unor fisiere ai nevoie de un cont de utilizator, pentru descarcarea lor trebuie doar sa apesi butonul de Download. Ei afirma ca exista cate ceva pentru toata lumea pe site si ca poti cauta printre  12 000 modele open source care sunt gata de printare.

Exista o varietate larga de modele,  incapand de la brelocuri care pot fi folosite ca suporturi de telefon pana la cofrage Arduino. Cu o comunitate activa, care incurajeaza artistii si designerii sa adauge caracteristicile modelelor, cum ar fi materialul folosit, metoda de printare si video-uri despre productia modelului sau post productie, fisierele sunt gratuite si in cazul in care nu dispuneti de o imprimant 3D, serviciile se pot conecta cu 3D Hubs.

cool 3D printer ideas

My Mini Factory

Crezi ca te pricepi la printarea 3D? Atunici concursurile sunt pentru tine. My Mini Factory este locul in care poti incerca noi modele si te poti confrunta cu ceilalti in cadrul unor competitii.

Pe My Mini Factory poti gasi multe categorii in din care poti alege modelul preferat. De la suporturi pana la printuri educationale, cum ar fi motoare complet  asamblate. Factory contine  modele gratuite, continut platit si chir si modele pentru comercializare.

cool 3D printer ideas

GrabCAD

Condus de gigantul Stratasys, GradCab este o sursa foarte buna de modele 3D create de catre ingineri profesionisti din toata lumea. Majoritatea modelelor sunt complexe si necesita multa experianta in crearea lor. Chiar de aceea site-ul ofera posibilitatea de a le transforma in printuri de succes.

cool 3D printer ideas

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *