Prototipul pentru „ochiul bionic”, realizat cu o imprimanta 3D

ochi bionic

Prototipul pentru „ochiul bionic”, realizat cu o imprimanta 3D

O echipa de cercetatori de la Universitatea Minnesota au printat 3D o gama de imagini sensibile pe o emisfera. Un prototip pentru un „ochi bionic”, care ar putea ajuta intr-o zi oamenii orbi sa vada si oamenii cu vederea slabita sa vada mai bine.

Cercetatorii au inceput cu o cupola de sticla emisferica pentru a arata cum ar putea depasi provocarea tiparirii electronicii pe o suprafata curbata. Utilizand imprimanta 3D contruita la comanda, au inceput cu o cerneala de baza de particule de argint. Cerneala distribuita a ramas in loc si a fost uscata uniform, in loc sa curga pe suprafata curbata. Cercetatorii au folosit apoi materiale polimerice semiconductoare pentru a imprima fotodiodele, care convertesc lumina in energie electrica.

„Ochii bionici sunt de obicei ganditi ca science-fiction, dar acum suntem mai aproape ca niciodata, folosind o imprimanta 3D”, a declarat Michael McAlpine, co-autorul studiului.

McAlpine spune ca urmatorii pasi sunt sa creeze un prototip cu mai multi receptori de lumina care sunt si mai eficienti. De asemenea, ar dori sa gaseasca o modalitate de a imprima un material emisferic moale, care poate fi implantat intr-un adevarat ochi.

McAlpine si echipa sa sunt cunoscuti pentru integrarea imprimarii 3D, electronicii si biologiei pe o singura platforma. Ei au primit atentie internationala acum cativa ani pentru printarea unei „urechi bionice”. De atunci, ei au imprimat 3D organe artificiale de tip „life-like” pentru practica chirurgicala, tesatura electronica pentru a servi ca „piele bionica” si schele care ar putea ajuta persoanele care traiesc cu leziuni ale maduvei spinarii.

 

Sursa: www.sciencedaily.com
Sursa foto: Universitu of Minnesota, McAlpine Group

 

 

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *