Carte 3D de 100 de pagini

Carte 3D de 100 de pagini

Carte 3D de 100 de pagini

Acum 34 de ani,  Chuck Hull dezvolta stereolitografia, care se afla sub umbrela larga a tiparirii 3D. In urmatorii ani, mii de oameni si-au pus creativitatea si ingeniozitatea in diferite printari 3D, de la parti ale corpului pana la poduri si chiar masini.

Dar Rod Arad, un designer industrial israelian, ia o provocare aparent banala:  carti 3D!

Fiecare dintre cartile lui Arad va fi tiparita si legata intr-o singura lovitura. Si cel putin, una dintre cartile lui Arad va fi tiparita in spatiu! Aceasta va fi tiparita pe o statie spatiala internationala, printr-o colaborare cu NASA, Agentia Spatiala Japoneza si Agentia Spatiala Europeana!

Mai mult, cartea ar trebui sa aiba  forma capului iconic al lui Einstein.  Iar ideea de a cantari cativa dintre cei mai destepti creatori ai lumii in stiinta, arta si justitie sociala, a adunat 100 de contribuabili, dintre care ii amintim pe fizicianul Nobel Steven Chu, arhitectul Frank Gehry si autorul Paulo Coelho.  Astfel, fiecare vizionar va primi o singura pagina, ceea ce inseamna ca Arad va face 100 de foi imprimate 3D in total. Da, cartea va contine 100 de coli, nu 50!

„Pentru noi, a fost si este inca o provocare tehnica”, a declarat Marcus Hirst, directorul departamentului de design al studioului Ron Arad. „Una dintre marile provocari este ca dorim ca aceasta carte sa fie facuta dintr-o singura bucata, nu mai multe. Si pentru acest lucru ne confruntam cu limitarile de imprimare 3D. Paginile lui Arad sunt mai groase, deoarece paginile trebuie sa poata avea gauri sub forma de scrisori, astfel incat ne bazam pe flexibilitatea materialului de legare”, a mai spus Hirst.

Rod Arad este cel mai bine cunoscut pentru bicicleta cu o singura treapta din otel, cu rotile realizate din suluri din otel flexibil subtire, legate impreuna intr-un cerc care seamana cu petale de margarete.

bicicleta 3D

 

Sursa: www.popsci.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *