NASA printeaza 3D o armura de zale pentru calatoria in spatiu

camasa de zale 3D

NASA printeaza 3D o armura de zale pentru calatoria in spatiu

Camasa cu zale era o forma de armura populara in timpurile medievale, care consta in sute de inele mici de metal legate intre ele. NASA reinterpreteaza acest model pentru protectia astronautilor si il printeaza 3D!

Inginerul Raul Polit Casillas din Laboratorul de Propulsie Jet al NASA, California, lucreaza cu o echipa pentru a dezvolta o tesatura metalica foarte asemanatoare cu armura de zale, atat in aspect, cat si in functionalitate. Pe partea neteda a fetei, tesatura metalica reflecta lumina, in timp ce cealalta parte o absoarbe, astfel incat aceasta poate oferi atat protectie fizica, cat si protectie termica.

„Noi numim acest proces imprimare 4D, pentru ca putem tipari atat geometria, cat si functia acestor materiale”, a spus Casillas intr-o declaratie. Procesul de imprimare face materialul incredibil de versatil, deoarece poate fi creat atat pe Pamant, cat si in spatiu.

Aceasta armura multifunctionala poate fi folosita pentru protectia astronautilor dar si pentru a captura obiecte in spatiu, intrucat materialul se poate mula pe orice suprafata. Natura sa pliabila face materialul grozav pentru antenele mari sau alte dispozitive pe care astronautii ar trebui sa le implementeze. Ar putea chiar sa se extinda pe suprafata unei planete pentru o aterizare mai sigura pe un teren accidentat.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *