Carnea tiparita 3D, cu beneficii nutritionale mari

carne 3d

Carnea tiparita 3D, cu beneficii nutritionale mari

Nova Meat, o companie din Barcelona, fondata de cercetatorul Giuseppe Scionti, a dezvoltat un inlocuitor de carne care este fabricat din plante, cu ajutorul unei imprimante 3D.

Scionti a lucrat pana in prezent la elaborarea unui inlocuitor care sa imite textura puiului sau carnea de vita. Acesta foloseste proteine vegetale si o imprimanta 3D pentru a imita complexele de proteine gasite in carne.

Cu toate acestea, o astfel de dezvoltare necesita timp. Scionti a lucrat timp de peste zece ani ca specialist in biomedicina si inginerie tisulara. Are experienta in bioprintarea tesuturilor sintetice, inclusiv in cornee artificiala si chiar in urechi.

Prin urmare, el stie cat de utila este imprimarea 3D. Mai mult, el explica cat de importanta este textura atunci cand incearca sa incurajeze oamenii sa manance carne sintetica.

carne tiparita 3d

Carnea tiparita 3D are textura potrivita, dar… nu are gust. Din pacate, carnea sintetica se afla inca in stadiul initial de prototip. Iar dezvoltarea carnii sintetice tiparite 3D prezinta cateva dificultati. Scioti explica faptul ca lupta sa principala a fost de a rearanja nanofibrele proteinelor din plante, astfel incat acestea sa imite structurile de proteine animale. La proteinele din plante, acesta adauga si aminoacizii luati din proteine de mazare si orez pentru a asigura carnea tiparita de beneficii nutritionale mari. Rezultatul este o pasta rosie care este imprimanta 3D.

Ultima problema cu care se confrunta Scionti este faptul ca aceasta carne tiparita 3D poate avea textura potrivita, dar nu si aroma potrivita. Pentru a incerca sa depaseasca aceasta problema uriasa, Scionti lucreaza cu bucatari precum Can Roca si Ferran Adriá.

In prezent, pentru a imprima 100 grame de carne din proteine vegetale costul ajunge la 3$. Cu toate acestea, cercetatorul crede ca acest pret va creste odata ce metoda va fi comercializata.

Ati renunta la carne daca aceasta alternativa tiparita 3D ar furniza acelasi gust si textura?

 

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *