3 modalitati de reciclare a filamentelor folosite

reciclare consumabile 3d

3 modalitati de reciclare a filamentelor folosite

1. Construieste ceva UNIC
Una dintre cele mai usoare cai de a recicla filamentele deja folosite este aceea de a combina doua sau mai multe printuri 3D in ceva nou si unic. Cea mai buna parte este ca aveti nevoie doar de consumabile simple, cum ar fi lipici sau banda. Acest proiect depinde in totalitate de ceea ce aveti la dispozitie.

2. Masina de reciclare a filamentelor DIY
Stiati ca este posibil sa reciclati 100% din amprentele dumnevoastra nereusite? In primul rand, maruntiti                      bucatile ramase de la printare. Apoi le topiti, iar la final le puteti remodela.

3. Sucul ABS
Aceasta tehnica de reciclare se aplica numai filamentului ABS. Deoarece ABS este pe baza de ulei, acesta                       poate fi topit cu lichide acide. Prin combinarea unei mici bucati de ABS cu acetona, este posibil sa creati                         trei lichide diferite: sucul ABS (pentru a ajuta piesele sa ramana pe pat), adevizul ABS (utilizat pentru                             lipirea sau sudarea a doua parti impreuna) si suspensia ABS (utilizata pentru a umple gaurile mici).
Atentie! Acetona este un solvent care are capacitatea de a va rani daca este folosita in mod abuziv.

Sursa: www.makeusof.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *