Cele mai mari obiecte printate 3D

vila 3D

Cele mai mari obiecte printate 3D

 1. Rulota 
  rulota 3DRulota a fost realizata intr-o colaborare cu Politehnica Saskatchewan si are o greutate de 600 de kilograme. A fost tiparita pe cea mai mare imprimanta 3D de interior din America de Nord.
 2.  

 3.  Instrument pentru industria aerospatiala 
  instrument 3D
  In 2016, Laboratorul National Oak Ridge a produs un instrument aerospatial tiparit 3D, in colaborare cu Boeing si este atat de mare incat a stabilit inregistrarea mondiala Guinness pentru cel mai mare obiect imprimat 3D. Instrumentul de taiere si de foraj ajuta la productia de aripa pentru Boeing 777x, succesor al avionului popular de 777 de pasageri. A fost tiparita intr-o singura bucata pe o imprimanta masiva FDM 3D realizata la comanda, folosind un material plastic din ABS armat cu fibra de carbon.
 4.  

 5. . Jucatorul de Golfjucator golf 3dCompania croata Mikrotvornica a reusit sa produca o sculptura de sex feminin de golf cu o inaltime de 190 cm si o greutate de aproximativ 18 kg! Numele ei este Prudence si a fost facuta pentru expozitia lui Abigail O’Brien din Dublin.
 6.  

 7.  Etrier de frana
  etrier 3D
  Acest etrier de frana din Bugatti este inca foarte impresionant dat fiind faptul ca constructia de titan a fost imprimata 3D intr-o singura trecere folosind o imprimanta 3D de tip SLS. Bugatti sustine ca piesa este cea mai mare componenta functionala din lume, produsa din titan folosind productia de aditivi. Obiectul cantareste 2.9 kg.
 8.  

 9. Vila de doua etaje din Beijing
  vila 3D
  Pana acum, exista multe exemple de cladiri tiparite 3D, toate acestea fiind calificate drept unele dintre cele mai mari lucruri tiparite 3D. Cu toate acestea, un exemplu deosebit de impresionant vine de la compania chineza HuaShang Tengda: ei au reusit sa tipareasca 3D o vila cu doua etaje la fata locului, in doar 45 de zile, utilizand propriul hardware 3D de imprimare 3D. In timpul constructiei au fost folosite 20 tone de beton.
 10.  

 11. Canapea
  canapea 3D
  Ceea ce vedeti mai sus este o canapea de dimensiune completa, care a fost imprimata 3D pe o imprimanta SLA 3D industriala. Canapeaua a fost creata folosind doar 2,5 litri de rasina si a fost ulterior acoperit cu crom si cupru pentru a-si spori rezistența și estetica. Canapeaua cantareste numai 2.5 kg.
 12.  

 13.  Vehicolul Strati
  vehicol 3DLocal Motors este un nume celebru in ceea ce priveste vehiculele tiparite 3D. Primul proiect al companiei a fost Strati, o masina electrica mica. A fost tiparita utilizand ABS armat cu fibra de carbon pe BAAM si o imprimanta 3D cu volum mare.
 14.  

 15. Podul pietonal din Shanghai
  sosea 3DShanghai Mechanized Construction (SMC) este o companie bine-cunoscuta in sectorul constructiilor. Acestia au lucrat la un pod imprimat 3D, care urmeaza sa fie instalat intr-un parc din centrul orasului Shanghai. In momentul de fata, imprimanta folosita pentru a produce podul este cea mai mare imprimanta 3D din lume, cu un spatiu construit de 144 m³. Podul final imprimat va cantari 5.8 tone si va avea 15.25 metri lungime, 3 metri latime si 1.2 metri inaltime. Materialul primar utilizat pentru realizarea podului este acrilat de acrilonitril stiren (ASA).
 16.  

 17. Spinner
  spinner 3D
  Anul trecut BigRep a creat un spinner gigant tiparit complet 3D. Jucaria a fost imprimata 3D folosind BigRep ONE, care are un volum incredibil de construit de 1 m². Pentru a face lucrurile si mai interesante, specialistul în imprimare 3D al companiei BigRep a sugerat ca rulmentii sa fie tipariti tot 3D, asa ca au facut-o!
 18.  

 19. Elice de vapor
  elice 3D
  WAAMpeller este prima elicede vapor imprimata 3D din lume. WAAMpeller este rezultatul unei colaborari intre Promarin, Autodesk, RAMLAB, Bureau Veritas si Damen. Rezultatul final este o elice din 298 straturi de aliaj de bronz din nichel din aluminiu.
 20.  

 21. Motocicleta electrica
  motocicleta 3D
  Light Rider este prima motocicleta electrica imprimata 3D. Cu toate acestea, pentru a fi complet cinstit, e mai mult un e-bike cu un motor electric puternic. APWorks este o compania germana responsabila pentru producerea cadrului imprimat 3D a motocicletei. Acesta fost creat cu o imprimanta 3D SLS folosind o pulbere unica din aluminiu. Light Ride cantareste 77 kg.
 22.  

 23. Motor de racheta
  motor racheta 3D
  Relativity Space, un start-up din LA, a imprimat cu succes un motor cu rachete metalice, Aeon 1. Motorul este format din trei parti. Compania a testat cu succes motorul de mai multe ori, ceea ce merita aplauze mari.In afara de reducerea costurilor de constructie, obiectivul Relativity Space este de a reduce costul lansarii globale a rachetelor de la 100 de milioane de dolari pana la doar 10 milioane in urmatorii trei sau patru ani.

 

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *