Primul pod pietonal printat 3D din China

Primul pod pietonal printat 3D din China

Un pod tiparit 3D – primul de acest gen din China – care se intinde pe 15 metri pentru un mic lac a fost recent dezvaluit in Shanghai!

Podul este situat in complexul Taupu Smart City din cartierul Putuo si este suficient de rezistent pentru a mentine greutatea a patru adulti pe metru patrat. Shanghai Machinery Construction Group a construit imprimanta, iar Coin Robotic a fabricat sistemul de extrudare. Ei au investit aproximativ 2.8 milioane de dolari in constructia imprimantei.

„Multi oameni nu au atins niciodata un obiect imprimat 3D si inca se gandesc la acesta ca parte din viitorul tehnologiei. Astfel, proiectele de acest gen sunt foarte bune in ceea ce priveste expunerea publicului la realitatea si la posibilitatile de imprimare 3D”, a declarat Polymaker, producatorul de filamente 3D.

 

pod 3d shanghai

In spatele constructiei…

Inainte de imprimarea 3D a podului din Shanghai, echipa responsabila de constructie a petrecut un an si jumatate de cercetare si de planificare. Rezultatul a fost: cea mai mare imprimanta 3D din plastic din lume!

Apoi aceasta imprimanta a avut nevoie de 450 de ore pentru a tipari podul de plastic de 3.8 metri latime, 1.2 metri adancime, 15 m lungime, cu o greutate de aproximatic 5800 kg. Pentru constructie, Polimaker a furnizat acrilonitril stiren acrilat (ASA – filament plastic combinat cu fibra de sticla), un material rezistent la intemperii, dur cu stabilitate termica si rezistenta chimica.

asa- polymakerGuvernul de la Shanghai a declarat ca podul este un „mod inovativ de promovare a tehnologiei 3D de tiparire si de popularizare a acesteia in constructia urbana”.

Desi acest pod este motiv de sarbatoare, nu este primul pod tiparit 3D din lume. Primul pod pietonal tiparit prin tehnologia 3D a fost finalizat la Madrid, in anul 2016.

 

Sursa: www.all3dp.com

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *