NASA si Techshot: in incercarea de a tipari organe 3D in spatiu

NASA si Techshot: in incercarea de a tipari organe 3D in spatiu

printare 3D in spatiu

Exista 115.000 de persoane in SUA care asteapta un transplant de organe de salvare a vietii. Pentru a reduce acest numar, oamenii de stiinta lucreaza asupra organelor imprimate 3D pentru transplant. Cu toate acestea, atunci cand se realizeaza printarea 3D a unui organ, greutatea structurilor interne complexe poate cauza colapsul organului.

Unii oameni de stiinta au incercat sa utilizeze sistemele de schele ca o solutie, dar altii cred ca tiparirea intr-un mediu cu zero gravitate ar putea fi raspunsul.

Techshot si NASA au colaborat pentru a crea un bioprinter 3D care utilizeaza celulele stem ale unui pacient pentru a imprima structuri 3D pentru repararea cordului. Ei il vor trimite la Statia Spatiala Internationala (ISS) pentru teste in luna mai.

Fabricarea tesuturilor complexe in spatiu

Folosint bioprinterul, Techshot considera ca inimile ar putea fi tiparite intr-o zi pentru transplanturi.

Rich Boling, vicepresedintele companiei, a declarat ca obiectivul lor final este de a salva vietile celor 20 de oameni care mor in fiecare zi in timp ce asteapta un transplant. Pentru a atinge acest obiectiv, va testa bioprinterul in timp ce se afla la bordul ISS.

„Dupa terminarea protocoalelor noastre de testare, vom deschide programul pentru cercetatorii externi care vor sa foloseasca dispozitivul nostru”, a declarat Boling pentru BBC News.

Cercetatorii externi pot folosi si testa dispozitivul. In cele din urma, Boling spera ca bioprinterul va fi optimizat si apoi trimis inapoi in spatiu, unde va incepe sa creeze imprimari mai complexe, cu accent pe tesuturile cardiace in primul rand.

 

Sursa: www.all3dp.com

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *