Accesoriu pentru aterizarea sigura, un must-have pentru fiecare sportiv

manson 3D

Accesoriu pentru aterizarea sigura, un must-have pentru fiecare sportiv

Daca sunteti un fan al exercitiilor cardio, cu siguranta faceti minuni pentru inima si corpul dumnevoastra. Cu toate acestea, prin sarituri si alergari, va puneti ligamentele sub presiune ridicata. Ca rezultat, se pot produce leziuni la genunchi, care pot dura ani de zile pentru a se vindeca.

Hubert Chen, un student de design industrial la Institutul Pratt din New York, a dezvoltat ceea ce se numeste ” Safe Landing Garment ” (SLG – Garnitura pentru Aterizare Sigura) pentru sportivi. Imbracamintea este imprimata 3D, facand-o personalizabila si confortabila. Astfel, ca urmare a purtarii SLG, sportivii vor fi asigurati cu o aterizare sigura la fiecare saritura.

„Prea multi sportivi se confrunta cu raniri la aterizare datorita formei necorespunzatoare sau ligamentelor slabe. La aterizarea dintr-un salt, sportivii pot experimenta pana la de 7 ori greutatea proprie”, explica Chen pe site-ul sau. „Prin utilizarea tehnologiei 3D de imprimare, imbracamintea SLG va garanteaza o aterizare sigura”, declara acesta in continuare.

Pentru a dezvolta SLG, Chen a vorbit cu profesionistii  din domeniu, tocmai pentru a afla exact ce au nevoie sportivii. „Aranjamentele curente ofera adesea prea mult sprijin pentru ceea ce au nevoie jucatorii, ceea ce duce la mai multe daune in alte articulatii”, a spus Annabelle Herron, un profesionist in intelegerea mecanismelor de aterizare.

SLG este un manson-garnitura care poate fi tras pe picior in cateva secunde. Este complet personalizat prin imprimare 3D si in functie de nevoia unui sportiv, modele, marime si grosime, acestea pot fi modificate. La sfarsit, design-ul este imprimat in TPU pentru a asigura flexibilitate.

Mansonul-garnitura ramane in pozitie cu ajutorul curelelor din silicon si are indicatii pentru a arata unde trebuie plasat in raport cu genunchiul.

 

Sursa: www.all3dp.com

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *