Armani paseste in viitor cu un panou publicitar tiparit 3D

panou publicitar 3d

Armani paseste in viitor cu un panou publicitar tiparit 3D

Cand ne gandim la panouri publicitare, rareori ne raportam la publicitatea de ultima generatie. Dar datorita tehnologiilor recente si a anunturilor uriase de pe sosele, multe reclame si-au obtinut un „contract de inchiriere pe viata”.

Imprimarea 3D este folosita ocazional pentru a transforma placile bidimensionale in instalatii dinamice tridimensionale, adesea atragand o a doua privire curioasa din partea trecatorilor.

Casa de moda Emporio Armani este cel mai recent brand care utilizeaza panourile tiparite 3D pentru a promova produsele contemporane de moda. In parteneriat cu studioul italian de fotografie industriala Colorzenith, acestia au creat  un panou de prezentare, care da impresia ca modelul trece din lumea reala pe poster.

panou 3d

Componentele tiparite 3D – un pantof si un picior – au fost imprimate 3D de Colorzenith cu ajutorul unei imprimante de format mare. Imprimarea 3D se bazeaza pe tehnologia Massivit Gel Dispensing Printing (PBG), un proces care utilizeaza lumina UV pentru a usca instataneu gelul special folosit, construind astfel obiecte de mari dimensiuni la viteze rapide, de pana la 35 cm/h. Tehnologia, care necesita mai putine suporturi decat celelalte procese de imprimare prin polimer 3D este, prin urmare, ideala pentru producerea pieselor mari de publicitate.

Prin aducerea componentelor tiparite 3D in zona publicitatii, expertii  Colorzenith folosesc o serie de tehnici post-procesare si finisare, inclusiv acoperire si vopsire. Compania declara ca „obiectele 3D pot fi realizate cu nenumarate tehnici si materiale: fibra de sticla, vinil adeziv, poliuretan, lacuri, pulbere de marmura, coaja de portocala, vopsea epoxidica”.

La inceputul acestui an, studioul italian de fotografie industriala  a tiparit 3D o replica de dimensiuni reale a unei masini clasice italieni, Lancia B 24 – pentru opera Don Pasquale. Aceasta a fost prezentata in cea mai mare opera din Europa, La Scala, din Milano.

masina 3d

 

Sursa: www.3dprintingmedia.network

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *