Cea mai mare imprimanta 3D de constructii din lume va fi in Arabia Saudita

cobod 3D

Cea mai mare imprimanta 3D de constructii din lume va fi in Arabia Saudita

Arabia Saudita va fi in curand locuinta pentru cea mai mare imprimanta de constructie 3D din lume, dupa ce o companie de constructii a plasat o comanda cu producatorul danez, COBOD.

Imprimanta BOD2 va putea imprima cladiri de pana la trei etaje, cu mai mult de 300 de m² pe etaj.  De asemenea, va fi capabila sa tipareasca si case particulare, birouri de dimensiuni medii si cladiri publice, cur ar fi muzee si scoli.

„Suntem foarte mandri sa onoram aceasta comanda pentru Arabia Saudita. Nu numai ca BOD2 este cea mai rapida imprimanta 3D de constructie din lume, dar abordarea modulara ne-a permis sa livram si dimensiunea dorita”, a declarat Henrik Lunk-Nielson, CEO-ul COBOD International.

De altfel, nu este prima data cand COBOD, imprimanta 3D creata de furnizorul danez  Printhuset 3D, isi distribuie sistemele in Orientul Mijlociu. La inceputul acestui an, compania a anuntat acordul de distribuire a imprimantelor 3D in Emiratele Arabe Unite prin intermediul 3DVinci Creations din Dubai.

De altfel, Dubaiul isi propune sa fie un hub global de tiparire 3D si sa detina 25% din totalul cladirilor 3D tiparite pana in 2030. Arabia Saudita impinge, deasemenea, investitii in acest domeniu: la sfarsitul anului trecut a fost tiparita 3D o locuinta in Riyadh.

„Vom face aceasta tehnologie revolutionara disponibila in tot regatul Arabiei Saudite. Vom putea realiza proiecte cu echipele noastre proprii si pe baza de beton imprimabil, realizat local. Acest lucru va duce la scaderea semnificativa a costurilor, comparativ cu imprimantele importate temporar, utilizand materiale fabricate in strainatate.”, a declarat managerul general al „Elite for Construction & Development”, Saad Al Shantri.

Imprimarea 3D va permite companiei sa construiasca proiecte care sunt foarte dificile sau chiar imposibil de realizat cu tehnologia conventionala.

 

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *