Aston Martin lanseaza un nou model de hipermasina, cu interior printat 3D

am rb 003

Aston Martin lanseaza un nou model de hipermasina, cu interior printat 3D

Anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva, Aston Martin a lansat hipermasina AM-RB 003, care utilizeaza tiparirea 3D pentru piesele de interior si care va fi pusa in productie in 2021.

Hipermasina are nivele de performanta McLaren P1, dar depaseste diferenta dintre modelele Asty Martin Valkyrie si Vanquish. Seful designului, Marek Reichman a declarat : „Daca Valkyrie este cel mai bun dintre cele mai bune, atunci 003 este cel mai bun la 1 milion de lire sterline.”

Imprimarea 3D pentru modelul AM-RB 003 va fi predominant construita in jurul soferului. Cu toate acestea, imprimarea 3D va fi folosita si la exterior, in jurul caroseriei. „Va avea aceleasi principii ca si Valkyrie cu tubul din fibra de carbon, dar va fi mai usor de utilizat”, declara in continuare Reichman.

De asemenea, hipermasina va folosi un sistem hibrid. In prezent, masina prezentata este doar un concept, insa compania declara ca este in proportie de 90% reprezentativa pentru modelul final, care va fi produs in doi ani.

aston martin 3d

Aceasta hipermasina cu interioare 3D este o modalitate prin care compania isi va depasi golul in masinile cu motor de mijloc. De asemenea, se va folosi si tehnologie aerospatiala si aerodinamica pentru a modifica forma, a elimina turbulenta si pentru a reduce zgomotul produs de vant.

Compania se concentreaza pe reducerea greutatii, motiv pentru care nu este surprinzator ca imprimarea 3D a fost utilizata in intregul interior. Acesta include o consola centrala care a fost proiectata sa cantareasca jumatate din ceea ce ar fi o parte traditionala.

aston martin interior 003

Modelul AM-RB 003 este inca in curs de dezvoltare, iar aceasta activitate are loc in Milton Keynes, Marea Britanie, la campusul Red Bull Technologies, unde Aston Martin are o echipa de 130 de persoane.

 

 

Sursa: www.all3dp.com

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *