Biocerneala dezvoltata special pentru printarea 3D a corneei umane

Biocerneala dezvoltata special pentru printarea 3D a corneei umane

Mandip Sachdeva, profesor de Farmacie la Universitatea A & M din Florida, a tiparit celule umane 3D, in vederea formarii unei cornee.  Prin imprimarea 3D a unei cornee care contine materiale foarte asemanatoare cu o cornee reala, echipa de cercetatori a profesorului Sachdeva si-a dat seama ca acest lucru ar putea reduce nevoia de testare pe animale pentru produse de ochi, cum ar fi geluri si picaturi.

Cercetatorii spera ca intr-o zi corneea 3D imprimata sa poata fi transplantata. Cu toate acestea, pentru a ajunge la acest punct acesteia au nevoie de mai mult timp pentru cercetare si testare.

biocerneala pentru cornee

„Echipa mea a dezvoltat un sistem de imprimare cu debit mare, prin care se pot tipari aproximativ sase cornee in doar 10 minute „, explica Sachdeva.

Pentru a face acest lucru, echipa a dezvoltat o bio-cerneala care ar simula caracteristicile umane. Bio-cerneala rezultata are „proprietati benefice de flux”. Intreaga echipa lucreaza acum la o lucrare de jurnal care urmeaza sa fie prezentata in această luna, detaliind progresul.

 

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *