Un pas printat 3D pentru cei 50 de ani de la aselenizare

Un pas printat 3D pentru cei 50 de ani de la aselenizare

Compania Master Replicas, creatoare de cultura pop, a sarbatorit a 50-a aniversare de la aterizarea pe Luna a navei Apollo 11 prin crearea unei versiuni printate 3D a amprentei lui Buzz Aldrin. Desi Neil Armstrong a fost primul care a calcat pe Luna, Aldrin a facut doua poze cu urma sa de gheata, pe care NASA a folosit-o pentru a studia efectele presiunii asupra Lunii si a prafului lunar.

Artistul Whitney Potter a fost primul care a combinat aceste doua imagini pentru a crea un model 3D.  Artistul Master Replicas, Jeff Stanislawski, a dezvoltat acest lucru in continuare pentru a crea o versiune de tiparire 3D la dimensiuni reale, care prezinta fiecare detaliu al amprentei.

poza Aldrin

„Ne-am dorit sa realizam aceasta printare 3D cu o replica cat mai aproape de amprenta reala al lui Buzz Aldrin . Ca si cum am fi fost si noi pe Luna si am fi turnat ciment in  urma lui de gheata.”, a declarat Steve Dymszo, directorul executiv si cofondatorul Master Replicas.

Amprenta printata 3D  are dimensiunile de 43 x 28 cm si este aproape identica cu cea pe Luna,  realizata cu rasini de inalta calitate. Compania a primit deja peste 400 de precomenzi pentru aceasta lucrare, si datorita tehnologiei de imprimare 3D, acestia vor continua sa faca replicile la comanda.

 

Sursa: www.space.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *