Produse de design interior inovatoare create cu ajutorul tehnologiei 3D

lampa 3d

Produse de design interior inovatoare create cu ajutorul tehnologiei 3D

Marcello Ziliani este un arhitect italian care foloseste imprimarea 3D pentru a crea piese de design interior. Un exemplu interesant al utilizarii sale de imprimare 3D este o serie de lampi elegante, dar simple. Acestea au fost proiectate special pentru hoteluri. Tocmai de aceea a fost important ca lampile tiparite 3D sa fie usor de asamblat, instalat, intretinut si curatat.

„Folosind tehnologia de printare 3D, am fost capabili sa construim prototipuri functionale la scara de 1: 1, care au fost prezentate clientului si au fost folosite, pe langa evaluarea generala, pentru a demonstra sistemul de montare.”, explica Ziliani.

Inainte de intrarea in productie a obiectelor decorative, Ziliani s-a asigurat ca fiecare aspect al lampii sa fie bine proiectat. Datorita prototipurilor tiparite 3D, care erau fidele versiunilor finale, arhitectul italian a fost capabil sa corecteze orice defecte de proiectare si sa imbunatateasca rezultatul.

„Ca studio, urmarim realizarea proiectului in toate fazele: de la proiectarea initiala la realizarea prototipului pentru a verifica proportiile si functionalitatile, pana la prezentarea finala a produsului catre client”, a mai adaugat Ziliani.

Lampile create de arhitect sunt confectionate din policarbonat si metal cromat.

 

 

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *