Toyota FT-60, masina de curse construita cu piese tiparite 3D

Toyota FT-60, masina de curse construita cu piese tiparite 3D

Care este cea mai rapida metoda de a produce piese armate cu carbon pentru o masina de curse care sa reziste vitezei, caldurii si fortelor de compresie intr-o curse? Imprimare 3D, desigur!

Seria Castrol Toyota Racing are o masina de curse noua, mai puternica, construita cu piese imprimate 3D! Piesele sunt caracterizate prin usurinta si precizie, oferind in acelasi timp o stabilitate extrema. De fabricarea componenetelor tiparite 3D pentru seriile de masini Castrol Toyota Racing s-a ocupat Scheurer Swiss, o companie cu experienta in dezvoltarea tehnologiilor compozite din fibra. Seria de curse se bazeaza pe un sasiu de Formula 3.

 

toyota racing 3d

Masina de curse, Toyota -FT60, are un motor Turbo 8AR FTS de doi litri, care este capabil sa produca 285 CP. Prima testare pentru aceasta masina a avut loc in luna iulie, in Italia.

Arjun Maini, un pilot de Formula 2, a finalizat o proba de 900 de kilometri pe trei piste diferite. „A fost un prim test foarte pozitiv”, a declarat Maini. „Noul motor functioneaza foarte bine, este puternic si are manevrabilitatea foarte buna. Schimbarile de viteze si comenzile de descarcare sunt de asemenea foarte bune in combinatie cu noul motor”, a adaugat acesta.

Piesele tiparite 3D vor intra in curand in productia de serie.

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *