Prima racheta tiparita complet 3D va fi lansata pe orbita Pamantului

racheta 3d

Prima racheta tiparita complet 3D va fi lansata pe orbita Pamantului

Producatorul privat aerospatial american, Relativity Space, a anuntat ca vor lansa o racheta tiparita 3D pe orbita. Institutia isi doreste sa devina prima companie din lume care lanseaza pe orbita o racheta tipărita 3D complet . Insa ceea ce face acest proiect atat de interesant este tocmai viteza mare de productie. Conform Relativity Space, racheta va fi tiparita 3D in doar doua luni.

Producatorul privat aerospatial american a ales sa foloseasca imprimarea 3D pentru a utiliza beneficiile unei iteratii mai rapide de proiectare, un timp mai scurt pentru lansari, costuri mai mici si mai putine piese. De fapt, vehiculul de lansare este format din mai putin de 1.000 de componente, care sunt toate tiparite 3D.

relativity space

Compania lucreaza acum la programul sau de testare pentrua preceda prima lansare. Motorul Aeon 1 este un motor cu ciclu de expansiune deschis care a inregistrat peste 200 de incercari. Acest motor va alimenta primul vehicul de lansare al companiei, Terran 1.

„Suntem incantati sa finalizam dezvoltarea Terran 1, oferind clientilor nostri o viziune cu totul noua. Pe masura ce construim Terran 1, vom continua sa extindem fabrica Stargate, realizand o alta etapa in directia viziunii noastre pe termen lung ”, a declarat Jordan Noone, co-fondator si CTO al Relativity Space.

Primul zbor comercial Terran 1 nu se va intampla pana in 2021, dar este planificat un zbor de testare pentru anul viitor. Acest lansator se afla in clasa de ridicare mica, dar poate lansa pana la 1.250 kg pe o orbita a Pamantului de 185 km.

 

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *