Noua metoda de imprimare 3D a sticlei

printare sticla 3d

Noua metoda de imprimare 3D a sticlei

Cercetatorii de la Institutul Federal Elvetian de Tehnologie, au utilizat un proces de imprimare 3D bazat pe stereolitografie, pentru a produce obiecte de sticla complexe si extrem de poroase. Astfel, oamenii de stiinta au dezvoltat o rasina speciala care contine un polimer si molecule organice. Cu ajutorul luminii UV, monomerii din plastic sunt intariti.
Partile imprimate 3D sunt apoi prelucrate intr-un cuptor, mai intai la 600 ° C, iar apoi la 1000° C, pentru a transforma structura ceramica in sticla. In timpul procesului, obiectele se micsoreaza semnificativ, si devin transparente si dure, precum geamul unei ferestre.

sticla printata 3D

Cu toate acestea, obiectele tiparite 3D nu sunt mai mari decat o matrita, intrucat sticla mare nu poate fi produsa in felul acesta. Dar, dupa cum a declarat si cercetatorul Kunal Masina, scopul acestui proiect a fost de a demonstra fezabilitatea producerii de obiecte complexe din sticla, folosind o imprimanta 3D.
Cu toate acestea, cercetatorii au solicitat un brevet si negociaza deja cu un important dealer elvetian de articole de sticla care incearca sa utilizeze aceasta tehnologie in companie.

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *