Printarea 3D folosita in cercetarea comportamentelor dinozaurilor

printare 3d dinozauri

Printarea 3D folosita in cercetarea comportamentelor dinozaurilor

Imprimarea 3D a devenit populara si in randul paleontologilor, deoarece tehnologia le permite sa studieze si sa pastreze fosilele delicate pe care le gerstioneaza in mod regulat. Muzeul Royall Tyrrell din Alberta, Canada este cel mai recent adoptator al printarii 3D, in scopul recrearii fosilelor de dinozaur.


Pentru Amy Kowalchuk, tehnician 3D la Muzeul Royal Tyrrell, imprimarea 3D ofera o usurare binevenita. “In paleontologie, avem de-a face cu exemplare nepretuite care sunt foarte, foarte delicate si nu ne dorim sa provocam daune”, a declarat aceasta.

Prin scanarea 3D si apoi printarea pieselor mai delicate, ea poate pregati exponate pentru afisaj, care altfel ar fi prea riscante de asamblat, cum ar fi craniul unui T-Rex, din 41 de piese.

dinosaur

Un alt paleontolog, Francois Therrier, foloseste replicile de fosile tiparite 3D pentru a-si avansa cercetarile asupra comportamentului tiranosaurului Rex. Recreand cavitatea creierului, Therrier poate examina mai bine anatomia creierului, ceea ce il informeaza despre posibilele trasaturi comportamentale, precum vanatoarea. “Inainte, incercarea de a reconstrui structura sau forma creierului ale acestor animate disparute, necesita multa munca. Acum, cu ajutorul unui scaner si a unei imprimante 3D, putem pune o multiume de intrebari, la care, anterior, ne-ar fi fost imposibil de interpretat”, explica acesta.

Astazi stim cu totii ce ar alege un paleontolog, daca ar trebui sa aleaga intre spargerea fosilelor antice sau recrearea lor cu imprimarea 3D.

 

 

Sursa: www.3dprinting.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *