HEXR, castile de protectie printate 3D

casti protectie 3D

HEXR, castile de protectie printate 3D

„Castile de protectie, asa cum le stim, s-ar putea sa nu fie cele mai eficiente la absorbtia socului”. Aceasta este realizarea pe care Jamie Cook,  a avut-o cand a inceput sa investigheze materiale si structuri impreuna cu profesorul de stiinta, Mark Miodownik, de la Universitatea din Londra. In curand a devenit evident ca socurile celulare au cel mai mare raport de rezistenta la strivire.

De asemenea, Cook afirma ca spuma care este folosita la captuseala nu a progresat prea mult in ultimele decenii. Tocmai din acest aspect, fondatorul HEXR a inceput lucrarile pentru lansarea unui nou model de casca de protectie, de data aceasta printata 3D si construita din Polyamida 11 (PA 11).

Cook a comparat castile PA11 cu alte casti pentru bicicleta. Metoda de testare a simulat accidentele din viata reala la 22 km/h, iar rezultatul: HEXR este cu 26% mai sigu decat castile cu spuma traditionala.

 

casca 3d

 

„Fiecare metoda de proiectare pentru absorbtia de energie presupune ca zona de contact este constanta, dar nu este cazul pentru o suprafata curbata. Trebuie sa proiectam curbura unica a capului. Singura modalitate de a realiza o structura curbata de fagure fara a denatura proprietatiile mecanice este printarea 3D”, explica Cook. Prin crearea unei structuri formate din celule hexagonale, socul este disipat pe o suprafata mai mare si astfel se previne riscul unei rani serioase. Mai mult, designul poate fi ajustat la orice cap, datorita scanarii 3D.

 

 

Sursa: www.3dnatives.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *