Universitatea Politehnica din Hong Kong printeaza 3D masti de protectie pentru combaterea Coronavirusului

masti 3D

Universitatea Politehnica din Hong Kong printeaza 3D masti de protectie pentru combaterea Coronavirusului

Odata cu raspandirea continua a coronavirusului, imprimarea 3D se dovedeste utila intr-o alta aplicatie medicala ca instrument pentru situatii de urgenta. Universitatea Politehnica din Hong Kong printeaza 3D masti de protectie pentru angajatii din spitalele care au resurse limitate.

Atunci cand se duce o lupta impotriva bolilor extrem de infectioase, sterilizarea este foarte importanta. Una dintre cele mai eficiente masuri de mentinere a unui mediu steril este de a lucra cu articole de unica folosinta, dar autoritatiile spitalelor din Hong Kong au realizat ca aceste consumabile ar fi suficiente pentru cel mult o luna. Insa colaborarea cu Universitatea Politehnica din Hong Kong a adus rapid rezultate!

masti printate 3D

Alexander Wai Ping-Kong, vicepresedintele Universitatii a declarat: ” Masca de protectie printata 3D este un produs simplu, format dintr-o foaie de plastic transparenta, atasata la un cadru care se potriveste pe frunte si este sustinuta de o banda elastica.  Am mai lucrat înainte cu spitale pentru a produce echipamente in scopuri de instruire, dar niciodata pentru ceva atat de practic.”

Cercetatorii de la Universitatea Politehnica au proiectat si prototipat cadrele in doar o saptamana. Printarea 3D a durat doua saptamani, 6 tehnicieni gestionand 30 de imprimante 3D.

Primul lot de 800 de masti de protectie a fost produs de Universitate, dar urmatoarele loturi vor fi produse de producatorii locali, cu scopul de a printa 30.000 bucati pe zi, pana la sfarsitul lunii martie.

“Este esential sa ajutam institutiile medicale si societatea. Cel mai important este ca Hong Kong sa dispuna de o aprovizionare proprie”, declara decanul Universitatii, Man Hau-Chung.

Prin adoptarea tehnologiei 3D in industria medicala, pana la momentul de fata s-au mai printat 3D solduri, trahee, vezici, implanturi craniene si multe altele.

 

 

 

Sursa: www.3dprinting.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *