8 beneficii pe care un constructor de matrițe ar trebui să le cunoască despre scanarea 3D

scanner 3d scantech

8 beneficii pe care un constructor de matrițe ar trebui să le cunoască despre scanarea 3D

Companiile și producătorii caută adesea modalități de a îmbunătăți eficiența și de a-și reduce bugetele. Ca strategie de schimbare a jocului în măsurare și inspecție, scanarea 3D de înaltă tehnologie poate ajuta atât în ​​ceea ce privește eficiența, cât și beneficiile financiare. Datorită preciziei, versatilității și portabilității, scanerele 3D portabile pot efectua scanări 3D la fața locului pentru a captura date 3D precise, rapid și consecvent. Aceste date pot fi utilizate pentru a genera rapoarte cuprinzătoare de inspecție. Cum poate fi utilizată scanarea 3D în fabricarea matrițelor?

Verificarea preciziei pentru turnarea brută

Adăugând material suplimentar la anumite părți ale unei turnări, inginerii permit prelucrarea lor la dimensiunea, precizia și finisajul de suprafață necesare. Este o modalitate importantă de a reduce în mare măsură ratele de defecte ale pieselor turnate. Atunci când designul piesei dumneavoastră include o toleranță strânsă, poate crește riscurile de a nu îndeplini cerințele de producție. Când vine vorba de o toleranță slabă, crește costurile materiilor prime, majoritatea fiind oțel aliat foarte scump.

Utilizati scanner-ul 3D KSCAN Magic pentru a verificare precizia turnării brute, cu urmatoarele beneficii:


01 Funcționare flexibilă
În comparație cu echipamentele de măsurare fixe, un scaner 3D portabil este ușor de utilizat. Poate fi folosit pentru scanarea 3D a obiectelor oriunde și oricând, fără a fi nevoie de un laborator dedicat, deoarece este mai puțin afectat de condițiile de mediu. Poate reduce eficient costul site-urilor și timpul de detectare.

02 Date 3D precise și complete
KSCAN-Magic este echipat cu cinci moduri de lucru și cu o zonă de scanare de 1440 mm x 860 mm. Cu moduri de scanare fină și scanare adâncime, poate capta datele precise ale suprafețelor complexe prezentate de găuri și unghiuri moarte. Datele 3D ale întregii geometrii sunt capturate, astfel încât să poată fi utilizate ca bază fiabilă și cuprinzătoare pentru identificarea alocației de prelucrare. În acest fel, producătorii pot reduce risipa de materii prime.

03 Fotogrametrie încorporată
Erorile se acumulează atunci când scanerul 3D aliniază diferite scanări, care pot fi reduse cu fotogrammetrie. Când scanați 3D o piesă mai mare de 1,5 m, se recomandă utilizarea echipamentului de fotogrammetrie pentru a crește precizia și a îmbunătăți rezultatele inspecției.

04 Raport intuitiv și în timp real
Cu software-ul profesional de scanare, rezultatele inspecției 3D pot fi comparate cu modelul CAD original pentru a genera hărți intuitive de culoare în timp real.

 

Inspecția pentru corectarea matriței

Matrița fabricată poate diferi de modelul teoretic din cauza inferențelor realității mediului industrial. Pot exista probleme și imperfecțiuni potențiale pe matriță care trebuie corectate. În plus, matrița trebuie analizată și ajustată într-un proces iterativ, astfel încât să poată realiza produse care să îndeplinească cerințele tehnice.
Metoda tradițională se bazează în mare măsură pe experiența umană pentru a ajusta matrițele, ceea ce durează câteva săptămâni pentru a finaliza sarcina. Metoda este consumatoare de timp, costisitoare și greu de capturat datele suprafețelor concave și curburii și spațiilor restrânse. Datorită scanării de mare viteză și măsurării precise a scanerelor 3D, inginerii pot identifica rapid și precis zonele necalificate. În acest fel, nu se pierde timp la programare sau se pierde în căutarea problemei în timpul încercării și corectării matriței.

Scanner-ul 3D TrackScan-P42 oferă o bază de date cuprinzătoare și fiabilă pentru repararea ulterioară a matriței și dispune de următoarele avantaje:

01 Eficiență ridicată
Acest tip de matriță are dimensiuni mari și greutate mare și nu poate fi transportat cu ușurință. Când utilizați metode convenționale de măsurare a contactului, nu este suficient de eficient să măsurați această matriță la scară largă. Datorită ratei de scanare de mare viteză a TrackScan P42, de până la 1.900.000 de măsurători/s, un tehnician a capturat toate datele geometrice ale matriței în doar 5 minute chiar pe site. Perioada de reparare a mucegaiului este scurtată de la câteva săptămâni la aproximativ 10 zile sau mai puțin.

02 Super adaptare
Matrița la scară mare este caracterizată de multe cavități, găuri adânci și caneluri. Cu modul de scanare fină a 7 lasere paralele albastre, detaliile găurilor adânci pot fi surprinse cu precizie.
TrackScan-P42 este foarte adaptabil la diferite condiții de mediu și este capabil să scaneze suprafețe foarte reflectorizante și întunecate. Prin urmare, poate obține cu ușurință date 3D complete ale suprafețelor reflectorizante ale matriței.

03 Urmărire inteligentă fără markeri
Datorită tehnologiei inteligente de urmărire optică a TrackScan-P42, acesta poate captura datele 3D fără a lipi marcaje. Nu numai că economisește timpul de pregătire, dar evită și deteriorarea suprafeței.

04 Raport intuitiv
Rezultatele inspecției sunt afișate într-o hartă color intuitivă. Prezintă defecte și imperfecțiuni în diferite culori, ceea ce este ușor de citit și de înțeles. Cu acest raport, tehnicienii pot determina cu exactitate zonele care trebuie ajustate.

 

Mai multe aplicații
În general, analiza de prindere a matriței de ștanțare necesită timp și este laborioasă. Fiind capabil să obțină geamănul digital al matriței superioare și matriței inferioare, scanerul 3D este mai fiabil pentru a simula analiza de prindere, ceea ce oferă o perspectivă pentru îmbunătățirea schemei. În plus, scanarea 3D poate fi folosită și pentru a genera o copie de rezervă digitală a matriței, care oferă o bază de date pentru repararea, optimizarea și reproiectarea ulterioară a matriței.

 

 

Sursa articol: www.3d-scantech.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *