iReal 2E: solutia 3D cuprinzatoare pentru ingrijirea sanatatii

iReal 2E: solutia 3D cuprinzatoare pentru ingrijirea sanatatii

Scanarea corporala 3D a demonstrat un mare potential de aplicare in domeniul asistentei medicale, deoarece a existat intotdeauna o cerere pentru obtinerea datelor fizice ale pacientilor in scopuri de diagnostic si tratament in practicile clinice. Raze X, CT, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) sunt toate folosite pentru a forma imagini 3D ale pacientilor. Prin comparatie, scanarea 3D a corpului este conceputa pentru a colecta date referitoare la exteriorul corpului uman. Datele 3D pot fi aplicate in personalizarea produselor medicale pentru pacienti, cum ar fi membre artificiale, proteze, protectori de reabilitare si suport ortopedic.

Atunci cand colectati date 3D corporale, ceea ce le pasa cel mai mult oamenilor este daca scanarea este sigura, confortabila, fara contact, eficienta si precisa. Siguranta si confortul sunt doua premise pentru aplicarea scanarii 3D pe corpul uman, deoarece nicio tehnologie care nu poate asigura siguranta absoluta nu poate fi aplicata corpului uman. In al doilea rand, corpul uman are un contur complicat si o mare elasticitate. Scanarea medicala 3D cere de obicei pacientilor sa expuna partile tinta in scopuri de diagnostic. In plus, unii pacienti sufera traume severe. Toti acesti factori decid ca masurarea fara contact este cea mai buna modalitate de achizitie a datelor corporale. Nu in ultimul rand, eficienta si precizia sunt conditii necesare in furnizarea serviciilor de diagnostic si tratament pentru pacienti. Eficienta ridicata urmareste ameliorarea suferintei pacientilor, iar precizia se refera la rezultate consistente de scanare, care realizeaza membre artificiale personalizate, proteze si protectori de reabilitare adaptate caracteristicilor individuale ale pacientilor intr-un mod perfect.

Scanerul 3D iReal 2E adopta lumina structurata VCSEL in infrarosu care nu va face rau atunci cand oamenii il folosesc. Sursa de lumina cu infrarosu este invizibila, astfel incat oamenii sa fie confortabil. In timpul scanarii, nu este necesar sa atasati markere, in timp ce precizia sa ridicata garanteaza rezultate precise de scanare. Scanerul color iReal 3D accepta scanarea fara lumina si scanarea intunecata si elimina automat suprapunerea cauzata de miscarea corpului. Datele scanate pot fi importate intr-un software de proiectare ortopedica si o imprimanta 3D, indeplinind perfect toate cerintele privind scanarea 3D a corpului uman in practica clinica.

Cazul 1: Reparatie si remodelare faciala

In cateva minute, iReal termina o scanare de inalta calitate a unor detalii precum sprancenele, liniile fine, ridurile si ochii, cu o textura realista. Apoi, datele aferente sunt importate într-un software de proiectare specializat, astfel incat pacientii sa poata obtine proteze personalizate. Cu rinoplastia ca exemplu, scanarea 3D este programata inainte de operatie pentru a determina proteze personalizate si pentru a genera un efect de implantare 3D pentru comunicarea cu pacientul. In plus, planul de operare al cazului poate fi salvat.

La terminarea operatiei, datele reale ale pacientului sunt puse in comparatie cu planul de operatie. O astfel de procedura digitala de remodelare faciala apare atat inovatoare, cat si practica in domeniul clinic, ceea ce aduce o rinoplastie mai rafinata si mai precisa.

Cazul 2: Corectia coloanei vertebrale

Deformarea coloanei vertebrale este una dintre bolile frecvente care afecteaza sanatatea adolescentilor. O orteza este cea mai eficienta metoda de tratament conservator pentru scolioza idiopatica moderata. In prezent, orteza corectiva a scoliozei este in mare parte realizata artificial, necesitand un proces de fabricatie lung. In schimb, o combinatie de scaner 3D iReal cu o imprimanta 3D face productia de orteze mai eficienta. In plus, scanarea cu lumina invizibila ar putea reduce disconfortul psihologic al pacientilor.

Fabricarea ortezei spinale pe baza de scanare 3D este realizata aproximativ din urmatorii pasi: achizitionarea de imagini medicale ale pacientilor (raze X, CT etc.) → inregistrarea datelor 3D ale pacientului → efectuarea unei planificari analitice cu imagini medicale si date de scanare 3D → proiectarea ortezei prin software (presare, intindere si netezire) → model de proiectare pentru a simula montarea cu raze X si modele matematice → tiparirea ortezei prin imprimare 3D → lustruire orteza si fixare elementele de fixare.

Cazul 3 Aplicarea protezei

Proteza este un domeniu in care aplicarea scanarii 3D devine destul de matura. Centrul de Cercetare pentru Imprimare 3D si Fabricare Inteligenta a dezvoltat un intreg set de solutii de proteza 3D cu scanerul 3D iReal: mai intai scanati si obtineti date 3D ale ciotului pacientului si apoi scanati toate componentele protezei comune, asamblati datele din cele doua grupe de date 3D; aplicati software-ul FEA pentru a analiza intervalele de tensiuni statice si dinamice ale liniei de forta a ciotului si membrului inferior, determinati schema de proiectare si imprimati cavitatea de primire a protezei cu o imprimanta 3D. Această solutie 3D ofera planuri de tratament si reabilitare mai stiintifice si individualizate pentru lucratorii medicali care isi deservesc pacientii.

 

Corpul uman este cu adevărat complicat. Fiind capabilă să achiziționeze date 3D fine și complete într-o perioadă scurtă de timp, scanarea 3D se remarcă prin facilitarea fabricării membrelor artificiale, protezelor, protectorilor de reabilitare și aparatelor dentare corective. Se potrivește cu acuratețe și satisface în îndeplinirea cerințelor individuale ale pacienților. Desigur, scanarea 3D este, de asemenea, în curs de explorare în alte ramuri medicale, cum ar fi evaluarea bolilor, cercetarea fundamentală și predarea clinică. Avem toate motivele să credem că va aduce o contribuție mai mare în medicină și va oferi regimuri de tratament mai eficiente și mai precise pentru pacienții cu progres constant în știință și tehnologie.

 

Sursa: www.3d-scantech.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *