TECLA, noua casa printata 3D

casa 3d tecla

TECLA, noua casa printata 3D

Producatorul de imprimante 3D WASP, in parteneriat cu Mario Cucinella Arhitects au creat un model inovator pentru o casa tiparita 3D. TECLA are modelul unei carcase circulare, creata din materiale complet reciclabile. Scopul acestui proiect este de a raspunde la probleme precum cresterea exponentiala a populatiei.

WASP lucreaza pe principiile economiei circulare din 2012 pentru a construi case tiparite 3D in cea mai scurta perioada de timp si in cel mai durabil mod posibil. Mai multe imprimante 3D vor lucra impreuna la prototipul TECLA, proiectul avand potentialul de a deveni baza pentru noi orase autonome. Mai mult de atat, imprimantele 3D ale WASP vor folosi lut provenit local. Acest lucru inseamna doua lucruri: pe de-o parte, acest lucru va accelera procesul de costructie, deoarece imprimanta 3D poate produce intreaga structura simultan, la fata locului, iar in al doilea rand, aceasta abordare va limita considerabil deseurile industriale.

 

Casa tiparita 3D TECLA a fost proiectata de Mario Cucubella Arhitects. „Impreuna cu WASP ne propunem sa dezvoltam un prototip inovativ tiparit 3D pentru un habitat care sa corespunda revolutiei climatice din ce in ce mai urgente si nevoilor schimbarilor dictate de nevoile comunitatii. Aceasta colaborare devine uniunea dintre arhitectura empatica si aplicarea noilor tehnologii”, a declarat Mario Cucinella.

Lucrarile pentru TECLA se vor finaliza in 2020.

 

 

Sursa: www.3dnatives.com

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *