Cum scanerul 3D de la Scantech permite Toshiba Hydro Power să inspecteze echipamentele hidroenergetice
Toshiba Hydro Power (Hangzhou) Co., Ltd (THPC), un joint-venture între Toshiba din Japonia și Power Construction Corporation din China, caută acum o nouă tehnologie „scanare 3D” pentru a asigura calitatea înaltă a echipamentelor hidroenergetice fabricate și pentru a oferi echipamente si produse de ultimă generație clienților din întreaga lume.
Compania, implicată de mult în industria hidroenergetică, se angajează să dezvolte noi tehnologii și să ofere produse avansate, în special în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea echipamentelor hidroenergetice.
Hidroenergia este o sursă de energie regenerabilă și curată care poate oferi diverse avantaje societății și mediului. Poate reduce dependența de combustibilii fosili și poate spori securitatea energetică. Prin urmare, îmbunătățirea calității echipamentelor hidroenergetice poate contribui la maximizarea beneficiilor acestei surse de energie regenerabilă.
Industria hidroenergetică este în curs de creștere rapidă, iar echipamentele la scară largă utilizate în această industrie necesită investiții uriașe și costuri mari de întreținere. Este important ca producătorii de echipamente hidroenergetice să sporească fiabilitatea produsului, de la proiectare până la fabricație, pentru a reduce costurile și a îmbunătăți eficiența.
Domnul Sato de la compania lider Toshiba Hydro Power (Hangzhou) Co., Ltd a împărtășit modul în care au colaborat cu Scantech pentru a valorifica scanarea 3D pentru a îmbunătăți inspecția.
Producătorul de echipamente hidroenergetice încearcă să-și îmbunătățească piesele
Echipamentele hidroenergetice sunt compuse din componente mari și complexe care sunt afectate de diverși factori în timpul producției și exploatării. Acești factori includ vibrațiile, umiditatea, temperatura, coroziunea acidă și alcalină etc. Componentele de înaltă calitate pot asigura performanța și durata de viață a echipamentului, precum și funcționarea eficientă și stabilă a unității hidroenergetice. Astfel, producătorii de echipamente hidroenergetice își pot optimiza beneficiile.
Producătorul din această poveste încearcă să dezvolte echipamente mai avansate pentru a obține o capacitate, viteză și eficiență mai mari.
Cum un scaner 3D ajută la inspectarea echipamentelor hidroenergetice
Metodele tradiționale de măsurare au unele deficiențe, cum ar fi eficiența scăzută, cerințele ridicate de personal și consumatoare de timp. Mai mult, aceste metode nu pot genera rapoarte intuitive sau nu pot oferi date de măsurare complete pentru analize ulterioare. Lipsa datelor înseamnă că aceste metode nu pot oferi îndrumări complete pentru întreținerea și reparația ulterioară. Se datorează faptului că operatorii și inginerii nu pot prezice sau evalua condițiile de funcționare ale echipamentului fără date complete de măsurare.
Scanarea 3D de înaltă tehnologie oferă soluții mai diverse pentru producătorii de echipamente hidroenergetice, de la proiectarea produsului, producție până la întreținere. Folosind TrackScan-Sharp, scanerul laser 3D optic avansat de la Scantech, operatorii pot efectua teste NDT ale echipamentelor pentru a asigura calitatea echipamentului. Calitatea înaltă ajută la prelungirea duratei de viață a sistemelor hidroenergetice, la reducerea pierderilor și la îmbunătățirea eficienței.
Dl. Sato și-a exprimat părerea despre utilizarea TrackScan-Sharp: „TrackScan-Sharp poate obține rapid date 3D ale pieselor cu urmărire optică și nu sunt necesare ținte. Sunt impresionat de distanța de captare de 6 m. Este foarte bun în comparație cu sistemele obișnuite de urmărire optică. Deoarece volumul său de lucru este mare, operatorii nu trebuie să miște frecvent trackerul pentru a scana întreaga piesă.
Este ușor și portabil, care poate fi configurat cu ușurință. Condițiile de lucru într-o fabrică sunt de obicei dure. Amprenta TrackScan-Sharp este mică și este foarte adaptabilă la condițiile dure de mediu. Poate fi folosit la fața locului pentru a îndeplini sarcini.
TrackScan-Sharp poate satisface nevoile noastre de control al calității și ne poate ajuta să livrăm produse de înaltă calitate mai rapid clienților noștri.”
Avantajele sistemului optic de scanare 3D
Măsurători gratuite și cu gamă largă
Sistemul optic de urmărire dispune de o cameră industrială de 25 MP și un volum de urmărire de 49 m³, oferind măsurători de înaltă rezoluție și gamă largă. Poate capta date de la distanțe lungi într-o gamă largă, fără a fi nevoie să mutați frecvent trackerul. Acest lucru îl face ideal pentru măsurarea pieselor mari, cum ar fi: palete mari ale turbinei hidraulice, ghidajul unității de depozitare cu pompare, tijele generatorului și multe altele.
Măsurători de înaltă precizie pentru diverse scenarii
Sistemul combină hardware avansat și algoritm strict pentru a oferi măsurători de înaltă precizie pentru diverse domenii de urmărire: precizie volumetrică de 0,049 mm pentru urmărire pe distanță mică de 10,4 m³, precizie volumetrică de 0,067 mm pentru urmărire pe distanță medie de 28,6 m³ și volumetrice de 0,089 mm precizie pentru urmărirea cu rază mare de 49,0 m³. Poate capta cu ușurință detaliile fine ale diferitelor componente medii și mari ale echipamentelor hidroenergetice.
Scanare 3D avansată și eficientă
TrackScan-Sharp poate scana întreaga piesă fără a necesita ținte, economisind timp pentru lipirea și îndepărtarea acestora. De asemenea, permite scanarea mai multor piese simultan, sporind eficiența măsurării.
Rapoarte de inspecție în timp real
TrackScan-Sharp dispune de un software 3D puternic care poate captura, analiza și stoca date în timp real. Poate scana componentele echipamentelor hidroenergetice și poate procesa norii de puncte pentru a genera hărți color. De asemenea, poate stoca datele 3D în baza de date pentru arhivare ulterioară. TrackScan-Sharp oferă o evaluare precisă a condițiilor pieselor pentru a oferi produse de înaltă calitate.
Scanerele 3D și soluțiile 3D Scantech sunt aplicate pe scară largă în domeniul ingineriei energetice, cum ar fi inspecția paletei de ghidare a turbinei hidraulice, turnarea turbinei, conductele de petrol și gaze, flanșe de energie eoliană etc. Ajută multe întreprinderi energetice la scară largă să realizeze digitalizarea transformare și modernizare.
Leave a Reply