Prima comunitate tiparita 3D din lume pentru persoanele fara adapost

case tiparite 3D

Prima comunitate tiparita 3D din lume pentru persoanele fara adapost

Printarea 3D ar putea fi raspunsul pentru reducerea numarului de persoane fara adapost! Aceasta este speranta organizatiei New Story. Alaturi de Icon– o firma de branding – si fuseproject – o firma de design industrial – organizatia colaboreaza pentru a crea prima comunitate 3D imprimata, din lume.

Companiile au lucrat la proiectarea unor case mici care vor fi tiparite 3D in America Latina in lunile urmatoare. Locuitorii comunitatii vor fi familiile care castiga mai putin de 200 de dolari pe luna. Inca de la inceputul procesului, acestia au fost imprimati in design-ul caselor, in selectia terenurilor, cat si in procesul de planificare.

„Consideram ca este responsabilitatea noastra sa contestam modelele traditionale. Metodele liniare nu vor ajunge niciodata la miliardele de oameni, care au nevoie de locuinte sigure”, explica Brett Hagler, CEO al New Story. „Ideile provocatoare ne permit sa ajungem la mai multe familii, cu cel mai bune solutii posibile”, adauga acesta.

Casele includ spatii pentru bucatarii exterioare, dar si pereti care sunt usor de curatat si care ajuta la evitarea mucegaiului. Lucrand indeaproape cu locuitorii caselor tiparite 3D, Yves Behar – designerul casei si fondatorul fuseproject – a reusit sa satisfaca indeaproape nevoile.

„Cred ca cele mai avansate tehnologii pot oferi solutii proiectate pentru cei care au cel mai mult nevoie”, afirma acesta.

Incepand cu anul 2014, New Story a lucrat la eliminarea fenomenului fara adapost la nivel global. Iar aceasta este una dintre primele sale incercari in utilizarea tiparirii 3D

 

Sursa: www.all3dp.com

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *